Menstruatie ondergoed na bevalling

Menstruatie ondergoed na bevalling: do or don't?

Door de groeiende populariteit van menstruatie ondergoed, worden alle facetten van de slips onder de loep genomen. Zo zweren vrouwen bij menstruatie ondergoed na de bevalling, maar biedt dit voldoende bescherming? Ontdek waarom zwangerschapsondergoed nodig is, het verschil tussen postpartum ondergoed en menstruatie ondergoed, of menstruatie ondergoed geschikt is na een bevalling en wat de beste keuze ondergoed is na je zwangerschap.

Waarom zwangerschapsondergoed na bevalling?

Na een bevalling is er vaak sprake van bloedverlies en soms urineverlies. Dit kan enkele weken tot een paar maanden aanhouden. Daarbij kan er ook wat wondvocht vrijkomen van hechtingen. Speciaal zwangerschapsondergoed, ontworpen om kraamverband goed op zijn plaats te houden, biedt in deze periode extra comfort en bescherming.

Zwangerschapsondergoed vs menstruatie ondergoed

Er is een belangrijk onderscheid tussen zwangerschapsondergoed of post partum ondergoed, ontworpen voor na de bevalling, en menstruatie ondergoed. Post partum ondergoed is vaak gericht op het opvangen van grotere hoeveelheden vocht, terwijl menstruatie ondergoed vooral is ontworpen voor het absorberen van menstruatiebloed.

Wat is postpartum ondergoed?

Postpartum ondergoed is speciaal ondergoed dat vrouwen extra bescherming biedt na de bevalling, wanneer zij nog veel bloed, vocht of urine kunnen verliezen. Het laat vocht gemakkelijk opnemen en is vaak voorzien van een technische stof. Oftewel, materiaal dat speciale eigenschappen heeft die nodig zijn voor de effectiviteit van zwangerschapsondergoed, zoals een mix van nylon, elastaan en katoen voor rekbaarheid en comfort. Deze broekjes hebben vaak meerdere lagen: een eerste laag die vocht van de huid afvoert en een tweede laag die zorgt voor de absorptie, ideaal voor vrouwen met lichte incontinentie of bloedverlies na de bevalling.

Wat is menstruatie ondergoed?

Menstruatie ondergoed is speciaal ontworpen om bloed op te vangen tijdens het menstrueren. In de vier absorberende lagen zit een goed absorberend vermogen om doorlekken te voorkomen. Daarbij is de eerste absorberende laag vaak voorzien van een antibacterieel kruis om geurtjes te voorkomen en wat snel droogt. De overige drie lagen helpen bij het snel drogen van het menstruatiebloed en zorgen voor een schoon gevoel de gehele dag. Ontdek meer over de werking van menstruatie ondergoed.

Menstruatie ondergoed postpartum

Kan menstruatie ondergoed na een bevalling?

Ja, je kan menstruatie ondergoed gebruiken na de bevalling, vooral tijdens de lichtere dagen van bloedverlies. Veel vrouwen zijn heel enthousiast over het gebruik van menstruatie ondergoed na hun bevalling. De onderbroeken ook bedoeld voor bloedverlies en daardoor ook bestand tegen stolsels. Het is echter minder geschikt voor de eerste dagen na de bevalling, wanneer het bloedverlies vaak heviger is en beter kan worden opgevangen door speciaal kraamverband of postpartum ondergoed. Vergeet in ieder geval niet om menstruatie ondergoed na 8 uur - en indien nodig eerder - te vervangen.

Wat is het beste ondergoed na een bevalling?

Kies voor ondergoed dat ademend en rekbaar is, bijvoorbeeld met een mix tussen polyamide en elastaan. Het beste ondergoed na een bevalling hangt af van de behoeften en het bloedverlies van de vrouw. Voor de eerste dagen na de bevalling is postpartum ondergoed vaak de beste keuze. Voor de latere, lichtere dagen kan menstruatie ondergoed een comfortabele en milieuvriendelijke optie zijn. Beide soorten ondergoed bieden tijdens je menstruatie, en in de periode na een bevalling, de nodige bescherming en comfort.