Menstruatie Ondergoed
Menstruatie Ondergoed


Menstruatie ondergoed is een duurzaam alternatief voor maandverband, tampons en andere wegwerpproducten. Ontdek de eigenschappen van ons menstruatie ondergoed, hoe menstruatie ondergoed werkt en welk period ondergoed jij nodig hebt.

9 Producten

sort-ascending
 • La Rochelle Dames Short Heavy Flow Zwart
  Period
  Polyamide soft microfiber, short, Heavy Flow
  vanaf € 20,95
 • Verdun Dames Short Light Flow
  Period
  Polyamide soft microfiber, short, Light Flow
  vanaf € 18,95
 • Toulon Dames Short Regular Flow Zwart
  Period
  Polyamide soft microfiber, short, Regular Flow
  vanaf € 20,95
 • La Flèche Dames Maxi Slip Heavy Flow Zwart
  Period
  Polyamide soft microfiber, maxi, Heavy Flow
  vanaf € 20,95
 • La Rochelle Dames Short Heavy Flow Donker Rood
  Period
  Polyamide soft microfiber, short, Heavy Flow
  vanaf € 20,95
 • Toulon Dames Short Regular Flow Donker Rood
  Period
  Polyamide soft microfiber, short, Regular Flow
  vanaf € 20,95
 • Etain Dames Maxi Slip Regular Flow Zwart
  Period
  Polyamide soft microfiber, maxi, Regular Flow
  vanaf € 18,95
 • La Flèche Dames Maxi Slip Heavy Flow Donker Rood
  Period
  Polyamide soft microfiber, maxi, Heavy Flow
  vanaf € 20,95
 • Etain Dames Maxi Slip Regular Flow Donker Rood
  Period
  Polyamide soft microfiber, maxi, Regular Flow
  vanaf € 18,95

9 Producten

Eigenschappen menstruatie ondergoed

RJ's menstruatie broekjes bieden 100% bescherming en comfort door het gebruik van hoogwaardig materiaal. Daarbij zijn ze broekjes beschikbaar in stijlvolle en makkelijk te combineren kleuren en diverse maten.

 • Materiaal: de RJ Period Undies zijn gemaakt van polyamide, dat snel vocht absorbeert, en elastaan voor rekbaarheid van de shorts.
 • Kleuren: in ons assortiment vind je broekjes in het rood en zwart terug. Kleuren waarin je geen bloedvlekken ziet en die makkelijk onder een broek of rok te dragen zijn.
 • Pasvorm en maten: de pasvorm van onze menstruatie ondergoed geeft volledige dekking. Het geeft een mid-waist en heeft korte pijpjes voor hoog comfort. Ons wasbaar menstruatie ondergoed is beschikbaar in kleine en grote maten. De range gaat van S tot en met 4XL.

Hoe werkt menstruatie ondergoed?

Menstruatie ondergoed is een revolutionair type damesondergoed dat speciaal is ontwikkeld om menstruatiebloed op te vangen. Het bestaat uit vier absorberende lagen die vocht absorberen en langdurig effectief zijn. Je hebt geen extra bescherming nodig van tampons of maandverband. Je kunt het dus als normaal dames ondergoed dragen. Ontdek meer details over hoe menstruatie ondergoed werkt

Welk menstruatieondergoed heb je nodig?

Het kiezen van het juiste menstruatie ondergoed hangt af van de intensiteit van je menstruatie. Oftewel, je menstruatie flow. RJ biedt verschillende opties voor lichte, medium en zware menstruaties.

 • Light flow: voor de lichte dagen, vangt de Light Flow ongeveer 10 ml bloed op. Dit staat gelijk aan 1 tot 2 tampons in 8 tot 10 uur.
 • Medium flow: kies voor een Medium Flow menstruatiebroekje wanneer je op een dag ongeveer 15 ml bloed verliest. Dit is in 8-10 uur ongeveer 2 tot 3 tampons.
 • Heavy flow: ze hebben een hoog absorptievermogen en kunnen gedurende de dag ongeveer 20 ml opvangen. Dit is gelijk aan 3 tot 4 tampons verdeeld over 8 tot 10 uur.

Hoe lang kun je menstruatie slips dragen?

Menstruatie ondergoed kun je 8 tot 10 uur comfortabel dragen. Hierna overschrijd je de capaciteit van een menstruatieslip en wordt de kans op doorlekken groter. Wanneer je een menstruatiestring draagt kan door het smallere kruis het nodig zijn om sneller te verschonen. In principe kun je het 's morgens aantrekken en je voelt je de hele werkdag fris en beschermd, zonder je zorgen te maken over het verwisselen van tampons of maandverband.

Wanneer draag je menstruatie ondergoed?

Menstruatie ondergoed is net als normaal ondergoed geschikt voor dagelijks gebruik. Bijvoorbeeld tijdens het slapen, op je werk of tijdens het sporten. Daarbij is het ook handig om te dragen wanneer je bijna ongesteld moet worden en in sommige gevallen bij lichte incontinentie. Let wel: de absorberende lagen vangen enkele druppels vocht snel op, dus het gaat hierbij wel om licht urineverlies. Volledige bescherming bij incontinentie of na een bevalling biedt het niet.

Menstruatie ondergoed bij zware menstruatie

Vaak wordt getwijfeld of menstruatie ondergoed genoeg bescherming biedt bij een zware menstruatie. Vergeleken met andere producten als (wasbaar) maandverband, tampons, menstruatie cups en inlegkruisjes, is kans op lekken minder groot doordat het een hoog absorptievermogen heeft.

Menstruatie ondergoed voor jonge meiden

Menstruatie ondergoed is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden, van jonge meiden die net beginnen met menstrueren tot volwassen vrouwen die al jaren menstrueren. Menstruatie ondergoed is veilig. Het bevat geen schadelijke stoffen of chemicaliën die gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

Hoe was je menstruatie onderbroeken?

Wasbaar menstruatie ondergoed spoel je eerst uit met koud water om vlekken te voorkomen door overtollig bloed. Vervolgens was je het op maximaal 30 graden en daarna droog je het aan de lucht. Gebruik hiervoor een mild wasmiddel zonder bleekmiddel. Vermijd de droger en wasverzachter, omdat dit de stof en de absorberende laag kan beschadigen. Bekijk hiervoor onze uitgebreide wasinstructies voor menstruatie ondergoed.