Afbeeldingsresultaat voor bezorgautoOp werkdagen vóór 16.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden

Wat is Viloft en hoe werkt het in thermokleding?

Viloft is geen stof, maar het zijn garen in kleding die transpiratievocht opnemen en vervolgens afstoten. Ontdek de werking van Viloft garen, waarom je het draagt en welke voordelen Viloft garen hebben.

Wat zijn Viloft garen?

Viloft garen worden gemaakt van een mix van viscose en zijde, waarbij de viscose afkomstig is van duurzaam geproduceerde houtpulp. Het bijzondere aan Viloft garen is dat het 100% natuurlijk is, waardoor het een milieuvriendelijke keuze. Ook heeft het product een groot draagcomfort en voelt het zacht aan op de huid.

Op het gebied van duurzaamheid biedt Viloft enkele voordelen. De gebruikte houtpulp is afkomstig van gecertificeerde bossen die op een verantwoorde en hernieuwbare manier worden beheerd. Bovendien is het productieproces van Viloft garen energiezuinig en resulteert het in minder afval.

Wat zijn de voordelen van Viloft garen?

Viloft garen biedt verschillende voordelen dankzij zijn unieke eigenschappen. Het garen is vochtafvoerend, waardoor het ideaal is voor thermokleding die vocht van het lichaam afvoert. Daarnaast heeft Viloft nog andere voordelen:

 • Uitstekende isolatie: Viloft garen heeft een goede isolerende werking, waardoor het warmte vasthoudt en zorgt voor comfortabele warmte in koudere omstandigheden.
 • Zacht en comfortabel: Het garen voelt zijdezacht aan op de huid en biedt een hoog draagcomfort.
 • Ademend vermogen: Viloft garen laat lucht circuleren, waardoor het ademend is en helpt om oververhitting te voorkomen. 
 • Schoon bij lage temperatuur: Uitstekend wasbaar op 40°C.

Hoewel Viloft perfect is als ademende stof, is het nog niet altijd bestemd tegen zweten. Daarom zijn onze RJ Sweatproof-producten hier niet mee voorzien. Ontdek hier welke stoffen het minst zweten

Wanneer draag je Viloft onderkleding?

Viloft garen is verwerkt in onze collectie thermo-ondergoed, dat ideaal is om te dragen in koude omstandigheden of als basislaag voor outdooractiviteiten. Het biedt uitstekende isolatie en vochtregulatie, waardoor je warm en droog blijft. Naast thermo-ondergoed kan Viloft ook worden gebruikt in andere kledingstukken, zoals:

 • Sokken: Viloft garen kan zorgen voor warme en comfortabele sokken, ideaal voor activiteiten in koud weer.
 • Sjaals en mutsen: Viloft kan worden gebruikt in winteraccessoires om extra warmte en comfort te bieden.
 • Onderhemden en shirts: Viloft kan worden verwerkt in onderkleding en shirts. Een Viloft T-shirt (korte of lange mouwen) veroorzaakt geen storende geurontwikkeling en houdt heerlijk warm.

Viloft onderkleding is perfect om een isolerende en vochtafvoerende laag te creëren. Daarnaast heeft onderkleding heeft een groot draagcomfort en voelt zeer comfortabel aan op de huid. Ook de Viloft Thermal broek veroorzaakt geen storende geurontwikkeling en houdt heerlijk warm.

Kun je kleding met Viloft wassen?

Ja, Viloft is uitstekend wasbaar. Hier zijn vijf wastips voor kleding met Viloft :

 • Gebruik een mild wasmiddel speciaal geschikt voor fijne stoffen.
 • Het product is wasbaar op 40°C.
 • Vermijd het gebruik van bleekmiddelen of wasverzachters.
 • Viloft laat de kleding plat drogen of hang het op.