welk ondergoed bij zweten

Welk ondergoed bij zweten?

Als je veel zweet, kun je het beste ademend en vochtafvoerend ondergoed dragen. Kies voor ondergoed gemaakt van materialen, zoals polyamide of Tencel Lyocell met asborberend en ademend vermogen. 35% van de mensen heeft soms last van overmatig zweten. Het juiste ondergoed kan daardoor het verschil maken in comfort en zelfvertrouwen. Ontdek welke materialen geschikt zijn als je veel zweet en hoe speciaal anti zweet ondergoed uitkomst biedt. 

Welke materialen helpen tegen zweten?

Natuurlijke stoffen, zoals linnen of Tencel Lyocell zijn ademend, waar andere stoffen als polyamide of katoen goed vocht absorberen en daardoor zweetplekken tegenhouden. We zetten de beste materialen voor vochtabsorberend ondergoed hieronder op een rij:

  • Katoen: absorbeert vocht goed en laat de huid ademen. Het is alleen niet geschikt voor overmatig zweten, omdat je bij grote hoeveelheden vocht vlekken krijgt.
  • Polyamide: ook bekend al nylon, is een synthetische vezel die heel goed vocht absorbeert, reguleert en snel droogt. Dit maakt het ideaal voor sporten.
  • Bamboe: bamboevezels zijn van nature ademend en vocht afvoerend. Het absorberend vermogen van bamboe is echter niet zo hoog als van polyamide.
  • Merinowol: merinowol wordt veel gebruikt in thermo ondergoed en kan goed de lichaamstemperatuur reguleren, waardoor je lichaam minder hoeft te zweten om dit te doen. Het heeft daarbij antibacteriële eigenschappen waardoor het zweetgeurtjes vermindert.
  • Mesh: mesh stoffen bieden goede ventilatie en luchtcirculatie, waardoor ze geschikt zijn voor sportkleding en activiteiten met intense fysieke inspanning waarbij je veel zweet.

Hoe werkt anti zweet ondergoed?

Anti zweet ondergoed is het meest effectief tegen (overmatig) zweten en is gemaakt van vochtabsorberende materialen, zoals polyamide, die vocht opnemen, afvoeren en laten verdampen. Hierdoor blijft je huid droog en krijg je geen natte plekken. Ons anti zweet ondergoed van polyamide is ook voorzien van een laagje ScabeauTex dat extra vocht absorbeert en ingenaaide anti zweet pads bij de oksels en het zitvlak die overtollig zweet opvangen. Daarnaast bieden we ook Sweatproof ondergoed van Tencel Lyocell. 

sweatproof voordelen

Draag je het juiste ondergoed tegen zweten?

Als je regelmatig een afdruk achterlaat, draag je het verkeerde ondergoed. Hier zijn enkele aanwijzingen dat je misschien het verkeerde ondergoed draagt:

  • Het laat een afdruk achter: als het elastiek van het ondergoed te strak zit of de stof niet goed ademt, laat het afdrukken achterlaten op je huid en op oppervlaktes, zoals een stoel.
  • Onvoldoende dekking van de billen: als het ondergoed niet voldoende dekking biedt, leidt dit tot wrijving, wat zweet kan veroorzaken.
  • Klamme billen: als je vaak last hebt van klamme billen, duidt dit op een gebrek aan vochtafvoerende eigenschappen in het materiaal of verminderde kwaliteit van de stof.
  • Gevoel van extra zweten: een ander teken van slecht vochtdoorlatend ondergoed is als je ondergoed je lichaamswarmte vasthoudt en je meer laat zweten dan normaal.
  • Blijvende vochtigheid: als je onderbroek na het zweten langdurig vochtig (een paar uur) blijft, wijst dit ook op een gebrek aan vochtabsorberende eigenschappen in het materiaal.

Wanneer anti zweet ondergoed gebruiken?

Sweatproof ondergoed biedt uitkomst voor iedereen die ongemak ervaart door zweten. Anti zweet ondergoed bevat shirts, tops en onderbroeken die zweetvlekken en nare geurtjes voorkomen. Vooral als je last hebt van zweet oksels of overmatig zweten is het raadzaam dit te dragen. Of wanneer je je veel inspant, tijdens het sporten bijvoorbeeld.