Meiden
Meiden

Menstruatie ondergoed meiden

Menstruatie ondergoed is populair onder vrouwen, maar het is ook geschikt voor kinderen en tieners. Ontdek onze collectie period underwear, waarom het geschikt is voor kinderen en pubers, hoe het werkt, of het veilig is, hoe lang je het mag dragen, wanneer je het kunt dragen en hoe je het wast.

9 Producten

sort-ascending
 • La Rochelle Dames Short Heavy Flow Zwart
  Period
  Polyamide soft microfiber, short, Heavy Flow
  vanaf € 20,95
 • Toulon Dames Short Regular Flow Zwart
  Period
  Polyamide soft microfiber, short, Regular Flow
  vanaf € 20,95
 • Verdun Dames Short Light Flow
  Period
  Polyamide soft microfiber, short, Light Flow
  vanaf € 18,95
 • La Flèche Dames Maxi Slip Heavy Flow Zwart
  Period
  Polyamide soft microfiber, maxi, Heavy Flow
  vanaf € 20,95
 • Toulon Dames Short Regular Flow Donker Rood
  Period
  Polyamide soft microfiber, short, Regular Flow
  vanaf € 20,95
 • La Rochelle Dames Short Heavy Flow Donker Rood
  Period
  Polyamide soft microfiber, short, Heavy Flow
  vanaf € 20,95
 • Etain Dames Maxi Slip Regular Flow Zwart
  Period
  Polyamide soft microfiber, maxi, Regular Flow
  vanaf € 18,95
 • La Flèche Dames Maxi Slip Heavy Flow Donker Rood
  Period
  Polyamide soft microfiber, maxi, Heavy Flow
  vanaf € 20,95
 • Etain Dames Maxi Slip Regular Flow Donker Rood
  Period
  Polyamide soft microfiber, maxi, Regular Flow
  vanaf € 18,95

9 Producten

Eigenschappen van menstruatie ondergoed voor tieners

Menstruatie ondergoed voor tieners of kinderen bieden comfort en bescherming door het uitstekende materiaal en goede pasvorm. Daarbij zijn RJ Period Undies beschikbaar in diverse camouflerende kleuren.

 • Materiaal: onze menstruatiebroekjes zijn gemaakt van polyamide en elastaan. Polyamide heeft een hoog absorptievermogen. Het houdt vocht als bloed en afscheiding effectief vast en voorkomt doorlekken. Elastaan maakt het broekje rekbaar en comfortabel om te dragen.
 • Pasvorm en maten: de broekjes zijn beschikbaar in maat S tot en met 4XL. De shorts hebben een normale taille en lange pijpjes.
 • Kleuren: ons menstruatie ondergoed is beschikbaar in de kleuren rood en zwart. Kleuren die makkelijk te zijn combineren met broeken en rokken en waarin je geen bloedvlekken ziet.

Waarom menstruatie ondergoed voor pubers?

Menstruatie ondergoed biedt jonge meiden een kosteneffectief en comfortabel alternatief voor traditionele menstruatieproducten. In tegenstelling tot wegwerp producten, zoals maandverband, inlegkruisjes, tampons en menstruatiecups, is een menstruatie onderbroek een duurzaam alternatief met veel voordelen. Het is comfortabel, betrouwbaar, herbruikbaar, gaat lang mee en verminderd de hoeveelheid afval. Bovendien hebben veel broekjes een antibacterieel kruisje, wat hygiëne bevordert en nare geurtjes voorkomt.

Hoe werkt menstruatie ondergoed?

Menstruatieondergoed werkt door middel van 4 absorberende lagen die bloed en afscheiding opvangen en vasthouden. Deze broekjes hebben een hoger absorptievermogen dan maandverband of tampons. Hierdoor zijn jonge meiden beschermd tegen doorlekken en zijn ze langer beschermd. Na het dragen kun je het makkelijk wassen en opnieuw dragen. Extra beveiliging door het dragen van maandverband of tampons bij een menstruatie slip is niet nodig. Ontdek hoe menstruatie ondergoed werkt voor mee gedetailleerde informatie.

Is menstruatie ondergoed voor kinderen veilig?

Menstruatie ondergoed voor kinderen of pubers is veilig te gebruiken. Er is in ons menstruatie ondergoed geen parfum of schadelijke chemicaliën verwerkt. Het brengt dus geen gezondheidsrisico's met zich mee. Lees meer over de veiligheid en hygiëne van menstruatie ondergoed.

Vanaf welke leeftijd menstruatie ondergoed?

Menstruatie ondergoed is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden, inclusief jonge meiden en kinderen die vroeg beginnen met menstrueren. Meestal begint de menstruatie rond de leeftijd van 12. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, waaronder slips, die aan de behoeften van diverse leeftijdsgroepen voldoen.

Hoe lang mag je menstruatie ondergoed dragen?

Draag menstruatie ondergoed 8 tot 10 uur. Hierna overschrijd je de maximale capaciteit van een broekje en wordt de kans op doorlekken groter. Afhankelijk van de intensiteit van je menstruatie, kies je de juiste broekjes. Zo heb je ondergoed speciaal voor lichte dage en ondergoed voor een zware menstruatie. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wanneer draag je als tiener menstruatie ondergoed?

Draag period underwear tijdens het sporten, slapen, werken, op school of thuis op de bank. Het biedt vooral uitkomst voor jonge meiden die een onregelmatige cylcus hebben. Draag het net als normaal dames ondergoed wanneer je verwacht bijna ongesteld te worden of wanneer je een lange dag voor de boeg hebt waarbij regelmatig verschonen lastig is. Je kunt het ook als normaal ondergoed dragen wanneer je last hebt van veel afscheiding. Ontdek hier wanneer menstruatie ondergoed nog meer geschikt is. 

Hoe was je menstruatie ondergoed voor kinderen?

Spoel het overtollige bloed uit de slip met koud water. Doe het vervolgens in de wasmachine en was het op maximaal 30 graden zonder wasverzachter. Laat vervolgens aan de lucht drogen. Raadpleeg de wasinstructies voor meiden menstruatie ondergoed voor meer details.