Wanneer thermo ondergoed

Wanneer draag je thermo ondergoed?

Thermo ondergoed biedt diverse voordelen tijdens verschillende activiteiten. In deze blog leggen we je uit wanneer je thermo ondergoed draagt. Want of je nu voetbalt, hardloopt, aan wintersport doet of op reis bent: thermo ondergoed houdt je warm, reguleert je lichaamstemperatuur en voert vocht af, zodat jij je comfortabel voelt tijdens activiteiten in koude omstandigheden.

Thermo ondergoed dragen bij voetbal

Thermokleding wordt veel gedragen bij voetbal vanwege de voordelen die het biedt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur. Het houdt het lichaam warm in koude weersomstandigheden. Bovendien wordt het zweet afgevoerd bij koude omstandigheden, waardoor je lichaam ventileert en je huid droog blijft. Hierdoor blijft je lichaamstemperatuur goed geregeld onder elke omstandigheid en voorkom je oververhitting tijdens intensieve fysieke activiteit.

Thermokleding moet goed aansluiten aan de huid. Je draagt het als basislaag direct op de huid. Hierdoor wordt het zweet goed afgevoerd naar de buitenste laag kleding. Een andere reden om thermo ondergoed direct op de huid te dragen, is om een isolerende luchtlaag te creëren die helpt bij het vasthouden van de lichaamswarmte.

Thermokleding is vooral geschikt voor de winterperiode, wanneer de temperaturen laag zijn, meestal vanaf 10°C en lager. Hoewel thermokleding bekendstaat om zijn isolerende eigenschappen in de winter, werkt het ook goed in de zomer om het lichaam koel te houden en vocht af te voeren.

Thermo ondergoed voor hardlopen

Hardlopers dragen thermo ondergoed tijdens het lopen in koude weersomstandigheden om het lichaam warm te houden. Het wordt vooral gebruikt in de herfst en winter wanneer de temperaturen lager zijn. Thermo ondergoed biedt hardlopers voordelen zoals isolatie, vochtregulatie en een lichtgewicht, ademend ontwerp voor optimaal comfort tijdens fysieke activiteiten. Het ondergoed is vooral geschikt tijdens hardlopen in situaties waarbij de temperatuur laag is, zoals bij vrieskou of bij ijzige winden.

Belangrijke kenmerken van thermo ondergoed voor hardlopers zijn onder andere:

  • Materialen: Hoogwaardig thermo ondergoed is meestal gemaakt van een mix van synthetisch materiaal (zoals polyester) en van merino wol.
  • Naadloos ontwerp: Naadloos thermo ondergoed voorkomt schuren en irritatie tijdens het hardlopen.
  • Pasvorm: Het ondergoed moet goed aansluitend zijn op het lichaam, maar niet te strak zitten.
  • Ventilatiezones: Sommige thermo onderkleding heeft speciale ventilatiezones die overtollige warmte afvoeren.


Thermo ondergoed voor wintersport

Zowel skiërs als snowboarders en andere wintersportbeoefenaars dragen vaak thermokleding onder hun ski kleding vanwege de isolerende eigenschappen en vochtafvoerende kenmerken die het biedt om warm en comfortabel te blijven tijdens het beoefenen van wintersporten.

Thermo kleding voor motorrijden

Thermo motor onderkleding is perfect geschikt voor motorrijden, zowel in de zomer als winter, vanwege de vele voordelen die het biedt om comfortabel en beschermd te blijven tijdens het rijden.

Hier zijn enkele voordelen van het dragen van thermo motor onderkleding:

Extra beschermlaag: Thermo motor onderkleding fungeert als een extra laag onder de reguliere motorkleding.
Bescherming tegen koude windvlagen: Het dragen van thermo onderkleding houdt de lichaamswarmte vast en beschermt tegen koude windvlagen tijdens het rijden.
Vochtafvoerend: Een hoogwaardig thermo shirt onderkleding is gemaakt van vochtafvoerende materialen die het overtollige zweet en vocht snel van de huid afvoeren.
Flexibiliteit en bewegingsvrijheid: Thermo onderkleding is doorgaans gemaakt van elastische materialen die zorgen voor een goede pasvorm en bewegingsvrijheid.

Thermisch ondergoed voor op reis
Thermo ondergoed – gemaakt van een combinatie van synthetische stoffen en merino wol – is een veelgekozen optie voor reizigers. Vooral tijdens avontuurlijke reizen zoals backpacken door de bergen of wildkamperen. Dit komt door de isolerende eigenschappen, het lichtgewicht en compacte ontwerp en de vochtafvoerende en sneldrogende kenmerken. Reizigers vinden thermo ondergoed nuttig tijdens diverse activiteiten op vakantie, zoals fietsen, wandelen in de bergen, kamperen en avontuurlijke sporten. Thermokleding draag je op de huid zodat het je warm houdt en comfort biedt tijdens koude dagen en bij fysieke inspanningen.

Wanneer draag je thermokleding nog meer?

Thermokleding draag je in verschillende situaties, zoals tijdens het vissen, op de fiets, tijdens het sporten of gewoon bij elke gelegenheid koud weer. Het dragen van thermokleding – met korte of lange mouwen – is in veel gevallen fijn, denk aan:

  • Avontuurlijke activiteiten, zoals bergbeklimmen of gletsjertochten.
  • Tijdens buitenwerkzaamheden
  • Voor winterse festivals of evenementen
  • Tijdens avondwandelingen
  • Voor buiten fitness of bootcamplessen
  • Voor thuis op de bank


Thermokleding biedt comfort, warmte en bescherming in verschillende situaties en is een waardevolle aanvulling op de garderobe voor iedereen die actief is in koude omstandigheden. Ontdek de hoogwaardige thermokleding van merino wol uit onze RJ Thermo collectie.