thermokleding wintersport

Thermokleding wintersport

Ski thermokleding is essentieel voor wintersporters die op zoek zijn naar warmte en comfort tijdens hun avonturen op de piste. Maar waarom is thermo ondergoed zo fijn op wintersport, welke kleding moet je tijdens je wintersportvakantie dragen, waar moet je eigenlijk op letten bij het kiezen van thermo ondergoed en hoe kun je de kleding het beste wassen?

Waarom thermo ondergoed wintersport?

Thermo ondergoed tijdens wintersport is een aanrader, want het biedt effectieve isolatie en bescherming tegen de kou. Het werkt door het dragen van verschillende lagen. De eerste laag, direct op de huid, zorgt voor vochtregulatie en voert zweet af. De tweede laag isoleert om warmte vast te houden, terwijl de buitenste laag beschermt tegen wind en vocht. We zetten de voordelen van thermo ondergoed voor wintersport op een rijtje:

  • Effectieve isolatie tegen koude temperaturen.
  • Vochtregulatie en zweetafvoer, waardoor je droog blijft.
  • Bewegingsvrijheid voor comfortabel skiën of snowboarden.
  • Wind- en waterbestendigheid om te beschermen tegen de elementen.
  • Houdt je lekker warm gedurende de hele wintersportactiviteit.

Welke ski thermokleding?

Thermokleding dat geschikt is voor wintersport zijn onder andere een thermoshirt, een thermobroek en een thermo legging. Deze kledingstukken zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals merinowol en VILOFT garen. Merinowol staat bekend om zijn natuurlijke isolerende eigenschappen en het vermogen om vocht goed te absorberen, waardoor het je warm houdt zonder klam aan te voelen. Het heeft ook antibacteriële eigenschappen, waardoor geurtjes verminderen. In vergelijking met synthetische materialen is merinowol warmer en biedt het een betere regulatie van lichaamstemperatuur. Bovendien voelt het zachter en comfortabeler aan op de huid. Ook VILOFT garen is een hoogwaardig materiaal dat bijdraagt aan de isolerende en vochtregulerende eigenschappen van thermo ondergoed.

Hoe draag je thermo ondergoed in koude omstandigheden?

Thermo ondergoed draag je onder je skikleding of snowboardkleding als ondergoed.

  • Thermoshirts met korte mouw: Draag ze onder je ski-jas en (eventueel) over je bh voor extra isolatie en vochtregulatie.
  • Thermoshirts met lange mouw: Deze draag je als basislaag onder je skikleding of skitrui voor maximale warmte en comfort.
  • Thermo leggings: Draag ze onder je skibroek om je benen goed geïsoleerd te houden en vrij te bewegen op de piste.
  • Thermo broeken: Deze broeken kun je direct over je ondergoed dragen voor extra warmte tijdens het skiën of snowboarden, ze zijn ook ideaal als basislaag onder je skipak.

Waar let je op bij thermokleding voor wintersport?

Thermokleding voor wintersport moet goed aansluiten op de huid. Bij het kopen van thermokleding voor wintersport, let je onder andere op:

  • Maat en pasvorm: Zorg ervoor dat de thermokleding goed aansluit op je lichaam zonder te knellen.
  • Materiaal: Kies voor thermokleding gemaakt van hoogwaardig materiaal, bijvoorbeeld merino wol. Merino wol heeft uitstekende vochtregulerende eigenschappen, waardoor zweet snel wordt afgevoerd en je droog blijft.
  • Isolerende eigenschappen: Controleer of de thermokleding voldoende isolatie biedt om je warm te houden tijdens wintersportactiviteiten. Goede isolatie beschermt tegen de koude temperaturen.
  • Voorkom schuren en irritaties: Let op de naden en zorg ervoor dat er geen ruwe of schurende materialen zijn die irritatie veroorzaken tijdens het dragen. Ook moet de thermokleding je genoeg bewegingsvrijheid geven.

De thermokleding van RJ Thermo voldoet aan aan alle eisen voor wintersport! 

Hoe was je thermokleding?

Thermokleding was je op een lage temperatuur als 30 graden en doe je niet in de droger om levensduur van je producten te vergroten. Lees daarbij altijd het waslabel, omdat niet elk thermo item gemaakt is van hetzelfde materiaal. Gebruik daarbij deze tips:

  • Was thermokleding op een lage temperatuur om beschadiging en krimpen te voorkomen;
  • Gebruik geen wasverzachter, dit kan de vochtafvoerende eigenschappen aantasten;
  • Droog de thermokleding in de lucht.

Thermo ondergoed voor skiën en snowboarden van RJ Bodywear

RJ Bodywear biedt hoogwaardig thermo ondergoed speciaal ontworpen voor skiën en snowboarden dat je warm en comfortabel houdt op de piste. De kleding is gemaakt van merinowol en VILOFT garen zorgt het voor uitstekende regulatie van zweet en en voor isolatie.

De collectie omvat een scala aan items, zoals leggings, broeken, sets en shirts. De thermo kleding is beschikbaar in verschillende kleuren (zwart, grijs, wit) en in verschillende maten (S t/m XXL).

Met RJ Thermo heeft bovendien het hele gezin comfortabele en warme kleding voor de wintersportvakantie! In de collectie vind je thermokleding voor dames, thermokleding voor heren, maar ook thermo voor kinderen en baby's.