Eucalyptus

Wat is tencel stof? Tencel Lyocell uitgelegd

Ben je op zoek naar een stof die je droog, fris en comfortabel houdt, zelfs tijdens warme en zweterige dagen? Dan is Lyocell stof de ideale keuze voor jou. Lyocell is een duurzame vezel gemaakt van natuurlijk materiaal, namelijk houtpulp afkomstig van eucalyptusbomen.

Ontdek dus wat Lyocell is, waarom Lyocell stof werkt tegen zweten, wat de voordelen en nadelen zijn van Lyocell, duurzaam is en hoe je het kunt wassen.

Wat is Lyocell stof?

Lyocell bestaat uit natuurlijke vezels gemaakt van houtpulp afkomstig van eucalyptus bomen. Deze stof heeft goede eigenschappen die helpen om transpiratie effectief af te voeren en vocht weg te houden van je huid. Daarnaast biedt Lyocell stof een uitstekende ademend vermogen en voelt het zijdezacht aan. Het is dan ook een duurzaam alternatief voor synthetische stoffen als polyester en viscose.

Wat Lyocell onderscheidt, is het ecovriendelijke productieproces. Het wordt geproduceerd in een gesloten circuitsysteem, waarbij het oplosmiddel hergebruikt wordt en er weinig water en energie nodig is. Lyocell stof heeft vele positieve eigenschappen. Het is zeer absorberend, waardoor het vocht efficiënt van de huid absorbeert en snel droogt. Bovendien biedt het uitstekende ventilatie en heeft het een zijdezachte textuur. Met zijn duurzaamheid en comfort wordt Lyocell steeds populairder in de mode-industrie. Lyocell wordt vaak aangedragen als alternatief voor synthetische stoffen of synthetische vezels.

Waarom werkt lyocell tegen zweten?

Lyocell heeft een hoog absorberend vermogen, waardoor het vocht snel opneemt en van de huid afvoert. Onze RJ Sweatproof collectie bevat diverse items met een hoog Lyocell-gehalte. Dit helpt om transpiratievocht effectief te absorberen en voorkomt dat het op het huidoppervlak blijft liggen.

Kledingstukken van Lyocell zijn speciaal ontworpen met Lyocell stof om vocht snel af te voeren en te laten verdampen, waardoor je droog en fris blijft, zelfs tijdens intensieve fysieke activiteiten. De absorberende eigenschappen van Lyocell zorgen voor een comfortabel draaggevoel en helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur. Het gebruik van Lyocell in deze kledingstukken biedt niet alleen functionaliteit, maar ook zachtheid, ademend vermogen en duurzaamheid, waardoor ze ideale keuzes zijn voor mensen die zweten willen verminderen en comfortabel willen blijven gedurende de dag.

Wat zijn de voordelen van Lyocell?

Naast dat het 100% zweetvrij is, heeft Lyocell nog meer voordelen waar jij van profiteert. Ontdek de voordelen van Lyocell:

  • Ademende stof: Lyocell heeft een uitstekend ademend vermogen, waardoor lucht vrij kan circuleren en je lichaam koel blijft, zelfs tijdens warme dagen.
  • Natuurlijke materialen: Lyocell wordt gemaakt van duurzame houtpulp, waardoor het een natuurlijke en milieuvriendelijke keuze is.
  • Kreukvrij: Lyocell heeft van nature een gladde structuur, waardoor het minder snel kreukt en er altijd verzorgd uitziet.
  • Vochtregulerend: Lyocell heeft een hoog absorptievermogen, waardoor het vocht snel opneemt en afvoert, waardoor je droog en comfortabel blijft.
  • Zachte en zijdeachtige textuur: Lyocell voelt heerlijk zacht en soepel aan op de huid, waardoor het zeer comfortabel is om te dragen.
  • Antibacterieel: Lyocell heeft van nature antibacteriële eigenschappen, waardoor het helpt om geurtjes te voorkomen en fris te blijven gedurende langere tijd.

Wat zijn de nadelen van Lyocell?

Hoewel de voordelen van Lyocell de nadelen overtreffen, zijn er enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele mogelijke nadelen van Lyocell:

  • Vlekken zijn moeilijk te verwijderen: Vanwege de absorberende eigenschappen van Lyocell kan het moeilijker zijn om vlekken volledig te verwijderen. Het is belangrijk om snel te handelen en de juiste behandelingen te gebruiken.
  • Gevoelig voor krimp: Lyocell kan enigszins krimpen bij blootstelling aan warmte, vooral als het niet op de juiste manier wordt gewassen en gedroogd. Het is essentieel om de instructies van de fabrikant te volgen om dit te voorkomen.
  • Beperkte kleurenkeuze: Hoewel Lyocell verkrijgbaar is in verschillende kleuren, is het kleurenpalet mogelijk beperkter in vergelijking met synthetische materialen.
  • Gevoelig voor langdurige blootstelling aan vocht: Hoewel Lyocell vochtregulerend is, kan langdurige blootstelling aan vocht de vezels beschadigen en hun prestaties beïnvloeden. Het is raadzaam om Lyocell-producten goed te drogen na het wassen.

Tencel kleding in combinatie met Lyocell

Lyocell is een duurzaam materiaal dat bekend staat om zijn zachte vezel en gladde textuur. De werking van Tencel is vergelijkbaar met die van Lyocell, omdat Tencel eigenlijk een merknaam is voor een specifiek type Lyocell-vezel. Het heeft uitstekende vochtopnemende eigenschappen, waardoor het in staat is om vocht effectief van het lichaam af te voeren en een droog en fris gevoel te behouden.

Wanneer Tencel/Lyocell worden gecombineerd in kleding, zoals de items van RJ Sweatproof dames en RJ Sweatproof heren, profiteer je van de gecombineerde voordelen van beide materialen. De Tencel Lyocell samenstelling zorgt voor een nog betere vochtregulatie, waardoor zweet effectief wordt geabsorbeerd en afgevoerd, en helpt om zweetvlekken en onaangename geurtjes te voorkomen. Dit maakt de RJ Sweatproof-producten ideaal voor mensen die op zoek zijn naar comfortabele en functionele anti-zweet kleding.

Is Lyocell duurzaam?

Ja, Lyocell bestaat uit duurzame vezels die gemaakt zijn van houtpulp. Het productieproces van Lyocell is gebaseerd op een gesloten circuitsysteem, waarbij het oplosmiddel hergebruikt wordt en er weinig tot geen chemische stoffen verloren gaan. Dit maakt het proces aanzienlijk minder belastend voor het milieu in vergelijking met andere textielproductiemethoden. Dit geldt dus ook voor Lyocell stof.

Daarnaast wordt Lyocell gemaakt van houtpulp afkomstig van duurzaam beheerde bossen, waarbij er aandacht wordt besteed aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Het gebruik van hernieuwbare en biologisch afbreekbare materialen draagt bij aan de duurzaamheid van Lyocell.

Bovendien is Lyocell een zeer veerkrachtige vezel die lang meegaat. Kledingstukken gemaakt van Lyocell zijn duurzaam en gaan langer mee, waardoor er minder snel behoefte is aan vervanging. Dit vermindert de belasting op het milieu en draagt bij aan een meer duurzame kledingindustrie.

Kun je kleding van Lyocell wassen?

Ja, kleding van Lyocell kan gewassen worden. Het is echter belangrijk om bepaalde richtlijnen te volgen om ervoor te zorgen dat de kledingstukken hun kwaliteit behouden:

  • Was de kleding op een delicaat programma voor fijne of synthetische stoffen
  • Vermijd agressieve wasmiddelen, bleekmiddelen en wasverzachters
  • Was op een lage temperatuur: 30 graden Celsius maximaal
  • Gebruik een waszak om wrijving met andere kledingstukken te verminderen. Dit helpt om eventuele schade aan de stof te voorkomen.
  • Droog de kleding aan de lucht, omdat de hoge temperatuur van de droger de dunne vezels kunnen aantasten.