Afbeeldingsresultaat voor bezorgautoOp werkdagen vóór 16.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden

Is menstruatie ondergoed veilig? Feiten en fabels

Menstruatie ondergoed vlekken
Bezig met laden... 159 view(s)
Is menstruatie ondergoed veilig? Feiten en fabels

Menstruatie ondergoed is veilig te gebruiken voor vrouwen van elke leeftijd. Er zitten geen directe gezondheidsrisico's aan. We zetten daarom de feiten en fabels over menstruatie ondergoed op een rijtje. Ontdek daarnaast hoe lang je het kunt dragen, in hoeverre het hygiënisch is en hoe je het wast.

Is menstruatie ondergoed ongezond?

Menstruatie ondergoed bevat geen irriterende chemicaliën of schadelijke stoffen, die wegwerp producten als tampons of maandverband soms wel bevatten. Hiermee vermijd je huidirritatie, allergische reacties, maar ook ernstige aandoeningen als Toxic Shock Syndroom (TSS), wat je kunt krijgen van het te lang dragen van een tampon. Er is hoogstens een kleine kans op allergieën voor het materiaal, wat bij ons menstruatiebroekje een combinatie van polyamide en elastaan is. Het is dus veilig te gebruiken voor zowel jonge meiden als vrouwen die al langer ongesteld zijn.

Feiten en fabels over menstruatie onderbroeken

De komst van menstruatie ondergoed brengt veel populariteit met zich mee, maar ook een hoop vragen. We zetten daarom de feiten en fabels van menstruatie ondergoed op een rijtje.

Feiten

De feiten liegen niet. Menstruatie ondergoed is duurzaam, je lekt er niet mee door, hebt geen last van vieze geurtjes en het is milieuvriendelijk.

  • Duurzaam: menstruatie ondergoed is herbruikbaar en gaat meestal zo'n 3 tot 5 jaar mee bij correct onderhoud. Vergelijkbaar met normaal dames ondergoed.
  • Niet doorlekken: het is zelfs tegen de meest zware menstruatie bestand. Het heeft 4 absorberende lagen die effectief bloed opvangen. Je lekt dus niet door, tenzij je het langer draagt dan waar het voor bedoeld is.
    Het stinkt niet: vaak wordt gedacht dat menstruatie ondergoed stinkt, maar niks in minder waar. Het materiaal is namelijk speciaal behandeld om nare geurtjes te minimaliseren.
  • Milieuvriendelijk: doordat het herbruikbaar is, hoef je geen wegwerpproducten te gebruiken. Hierdoor heb je minder afval, wat goed is voor het milieu en kostenbesparend is op de lange termijn.


Fabels

Fabels dat het niet goed beschermd, onhygiënisch is of zelfs giftig, gaan ook de rondte. Die ontkrachten we:

  • Het is minder hygiënisch: het is niet viezer dan een tampon of maandverband. Het absorbeert juist beter, waardoor het minder snel nat aanvoelt. Vrouwen die het gebruiken vinden het juist schoner dan een maandverband.
  • Menstruatie ondergoed is giftig: er zitten geen giftige stoffen in en te lang dragen resulteert hier ook niet in, zoals dat bij een tampon wel kan zijn.
  • Kans op doorlekken is groter: de kans op doorlekken is met menstruatie ondergoed juist kleiner dan bij andere producten, doordat het kruis veel meer vocht kan absorberen en er vier lagen zijn die afscheiding en bloed opvangen.

Hoe lang mag je menstruatie ondergoed dragen?

Menstruatie ondergoed kan meestal tot 8 tot 10 uur gedragen worden voordat je het moet verschonen. Het absorbeert ongeveer 2 tot 4 tampons of maandverband aan bloed, afhankelijk van de hoeveelheid bloedverlies. Overschrijd de aanbevolen draagtijd niet. 10 uur is de maximale capaciteit voor de absorberende laag. Wanneer je dit wel doet, wordt het ondergoed minder effectief en is de kans op doorlekken groter. Ontdek meer over hoe menstruatie ondergoed werkt

Hoe vaak moet je het verschonen?

Als je het de hele dag wil dragen is twee keer verschonen voldoende. Bijvoorbeeld 's ochtends als je opstaat en 's avonds als je thuis komt van je werk of het sporten. Zeker op lichte dagen is dit voldoende. Heb je last van een zware menstruatie? Dan kun je drie keer wisselen. Dit is meer gevoelsmatig prettiger voor vrouwen dan dat het nodig is voor extra bescherming.

Vangt menstruatie ondergoed stolsels op?

Ja, menstruatie ondergoed kan stolsels opvangen tijdens zware menstruaties. Het absorptievermogen vangt dit goed op en zorgt ervoor dat het minder snel nat aanvoelt dan bij maandverband. In zeldzame gevallen kan het broekje volraken op heftige dagen. In dat geval kun je eventuele stolsels voorzichtig droogdeppen met wc-papier.

Menstruatie ondergoed stolsels

 

Hoe was je menstruatie ondergoed?

Begin door het met koud water uit te spoelen om overtollig bloed te verwijderen. Vervolgens kun je het in de wasmachine wassen. Gebruik bij voorkeur geen wasverzachter en doe het niet in de droger om het absorberend vermogen van RJ Period Undies te beschermen. Raadpleeg voor meer details instructies over hoe je menstruatie ondergoed moet wassen

Previous article:
Next article: